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QUESTION: May a candidate in an elective judicial district, subject to public
election, run for District Judge and for Precinct Committee person at
the same election?

ANSWER: No. The Code of Judicial Conduct prohibits such conduct.

COMMENT:

Judges are prohibited from holding office in a political organization, 1995
Kan. Ct. R. Annot. 416, Rule 5A(1)(a). The office of precinct committeeman is an
office in a political organization, see JE 23 and JE 63.

A candidate for Judicial Office, "...shall act in a manner that promotes
public confidence in the integrity ... of the Judiciary.” 1995 Kan. Ct. R. Annot. 417,
Rule 5A(3).

A candidate for Judge who is also a candidate for precinct committee person
implies he or she may hold both offices, which is untrue, and a violation of Rule
5A(3).
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